Aftensmad

Ovnbagt økologisk laks

Økokongen var en tur ved den lokale fiskehandler Newl fisk, som nu er blevet økologisk fiskehandler 🙂

Opskriften er til 4 pers.

4 stk. økologiske lakse steaks
1 økologisk citron
1 bakke økologiske cherrytomater
100 g. økologiske ærter
1 dl. økologisk fløde
3 økologiske bagekartofler
2 økologiske gulerødder
150 g. økologisk smør
50 g. reven økologisk parmesan
Lidt økologisk salat

Kartofler og gulerødder skrælles og sættes over at kog. Når de er færdig, piskes de med 150 g. smør salt og peber. 4 cocotte skåle smøres og massen kommes i cocotterne. Drys parmesanen ovenpå dem og bag dem ved 220 grader i ca. 12 min.

En gryde med 1 liter vand sættes til at koge. Når vandet koger kommes ærterne i, kog dem i 3 min, derefter sigt dem  og blend dem med fløden.

Lakse steaksene ligges på et bagepapir med citronskiver ovenpå samt salt og peber, tomaterne ligges rundt om. Bages i ovnen ved 220 grader i ca. 18 min.

Så er kunsten at få tiderne til at passe sammen, så alt er varmt når det kommer på tallerken, med lidt salat ovenpå.

Velbekomme.

@oekokongen

 

 

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.