Aftensmad,  indlæg

GED!!

Ged hvad er det for en størrelse.

Det er første gang jeg har arbejde med ged, men da Torben fra Varde ådal lam ringede og spurte til om det var noget jeg havde lyst til at prøve, hoppede jeg på.

Det er meget nemt at skære ud, også hvis man ikke er øvede i sådan noget.

Jeg startede med at bruge køllerne/bagbenene, jeg valgte at brassiere dem med urter og vin, som det ses på billederne.

Kødet blev utrolig mørt, med en fantastisk smag, kartoffel mos ville være dejligt til med sauce fra brassiere lagen.

Så har gedekød også et lavt kolesterol indhold, det indeholder helt ned til 5 mg. kolesterol pr. 100 gr. kød, mens okse, lam og svin typiske ligger på hhv. 44 mg, 52 mg og 66 mg. Plus det er meget jernholdigt.

Pris på Gedekød er næsten lide så billigt som svinekød økologisk selvfølgeligt. Og hvis man har mod på selv at skære det ud, kan prisen komme helt ned i 80 kr. kg. og der er ikke mere end 14-16 kg. kød på et dyr, så det er til at have i fryseren.

Så jeg ville da klart anbefale at man til afveksling prøver noget gedekød, der er dog ikke så mange gedde avler i Danmark, men en hurtig søgning på nette så finder man hurtig noget.

Tak for en god oplevelse Torben.

Hilsen Økokongen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.