Bagværk

Banankage med chokolademousse

Jeg havde nogle bananer der skulle bruges nu, og jeg var kage sulten så tænkte hvad bedre en banan chokolade kage, men tænkte kan man ikke lave en ny banan chokolade kage.

 

Jeg tænkte alle kan lide chokolademousse, så hvorfor ikke en banankage med chokolademousse ovenpå.

 

Opskriften er for 1 bradepande.

“kagen”

12 økologisk æg
680 g økologisk sukker
8 tsk økologisk vaniljesukker
500 g økologisk mel
4 tsk økologisk bagepulver
400 g smeltede økologsik smør
5 økologisk bananer

 

Sukker og æg piskes luftig, under piskning kom bananen i så de bliver most, held smørret i og sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i, vend det sammen med en dejskraber.

Bag kagen i oven ved 180 grader i 40 min, når kagen er færdig sæt den på køl til den er kold.

 

“moussen”

10 (past) økologiske æggeblommer
150g økologisk sukker
1 økologisk vanilje stang
300 g økologisk chokolade
10 (past) økologiske æggehvider
2 dl økologsik fløde

 

Æggeblommer, sukker og marven fra vaniljestangen piskedes luftig, i mens smeltes chokoladen.

Æggehviderne piskes luftig og fløden piskes let.

 

Æggeblomme massen vendes med chokoladen, derefter vendes æggehvideren i og tilsidst fløden.

 

Massen heldes ud oven kagen, og sættes på køl i ca. 1 time.

 

Det hele kan ses i denne video også.

 

Velbekomme

Økokongen

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.