Aftensmad

Mortens-juleaftens ande fif

Anden med det hele.

Jeg ville her komme med nogle gode fif til at få anden godt sprød, sovsen velsmagende, de brune kartofler brune og rødkålen perfekt.

 

Anden.

Den skal have kærlighed og meget af det.
start med at tage indvolde ud og lig dem i bradepanden. Skyl anden inden i og lig den ved siden af indvoldene og fyld den med æbler og svesker ( husk brug mad æbler )

Brun det af ved 220 grader i 30 min, tag det ud af oven og kom indvoldene i en gryde med lidt vand ( se billede ) lad anden trække i 30 min mens oven kommer ned på 160 grader.

Så kommer der en tommefinger regl pr. halv kg. and skal den ind i 30 min og ud i 30, så en and på 3 kg skal have 3 timer.
husk hæld vand ved.

 

Saucen.

indvoldene koger i en gryde til kun 1/3 vand er tilbage, indvoldene sigtes fra. Når anden trækker de sidste 30 min. tages ca. 1 1/2 dl. fedt fra i en gryde, hvor der hældes mel på til det bliver en fast konsistens ( se billede ), vandet fra indvoldene og 5 dl. saft fra anden hældes i med 1/2 liter fløde. hvis det ikke bliver tykt nok kan man altid lave en mel bolle mere, og kom lidt i af gangen ind til man syntes den er tyk nok.

 

Brune kartofler

Her kan men enten købe glas kartofler eller koge nogle dagen i forvejen og bruge.
kom 1/2 cm sukker på en pande, smelt det forsigt til det bliver en karamel, tilsæt 75 gr. smør mens man røre rundt med en dejskraber ( den er nemmer at gøre ren igen ) kom kartoflerne på under høj varme til karamellen er smelte igen, derefter lad det simrer i ca. 25 min.

 

Rødkål.

Se videoen her hvor nemt det er.

PS. Alt er økologisk 🙂 velbekomme 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.