Bagværk

Økologisk Butterdej

Jeg var ud at handle, for jeg havde sat mig i hoved at jeg ville lave kylling souffle i butterdej.

Men jeg fandt da hurtig ud af at det kan man ikke bare sådan lige købe økologisk, så der var ikke anden vej end at så måtte jeg lave det selv, for nu havde jeg sat mig for at lave kylling souffle i butterdej.

Normalt ville jeg enligt sige det er ret svært at lave, men fandt en ret smart måde at gøre det på, det eneste man skal bruge er en god blender og en fryser.

 

Opskriften er for 4 pers.

Butterdej:

200 gr. Økologisk smør
200 gr. Økologisk hvedemel
2 dl. Vand ( Bare for hanen )

 

Kylling souffle:

500 gr. Økologisk kylling
2 dl. Økologisk æggehvider
2 dl. Økologisk piskefløde
salt og peber

Butterdej 

2016-12-03-17-19-46-1

2016-12-03-17-20-37

Smør, mel og vand blendes ved høj hastighed.

2016-12-03-17-25-13

Dejen smørres ud på et stykke film.

2016-12-03-17-25-55

Hvor det formes så pænt som muligt til en firkant som er doblet så lang som bred.
kom den så i fryseren i 30 min.

2016-12-03-17-51-39

når den kommer ud skal den på et godt melet bord.

butterdej

Dejen skal så foldes på denne måde 2 gange.
og stilles på køl indtil brug.

Kylling souffle

Kyllingen skæres i tern og kommes i en blender med æggehviderne, salt og peber.

2016-12-03-17-47-59-1

Det blendes ved høj fart.

2016-12-03-17-48-57

Der efter tilsættes fløde stile og rolig lidt ad gangen.
til det er helt glat.

2016-12-03-17-58-25

Smør så kylling farsen ind i dejen.

2016-12-03-17-59-45

Evt. lig lidt peberfrugt på og drys med krydderier efter eget valg.

2016-12-03-18-04-15

pendlses og kommes i ovenen ved 200 grader i 20 min.

2016-12-03-18-47-05

Sådan ser det ud når den er færdig.

Ja sådan kan det gå når man ikke lige kan få det som man ønsker så må man selv lave det.

Velbekomme.

Økokongen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.