Aftensmad

Honning braiseret flæsk med omelet pandekage

Her kommer en lidt mere advanceret opskrift.

Man braiserer et stykke kød i noget sød, så det optager sukkerne i kødet, så når man steger det bagefter, karamelliser det på panden, det giver en helt anden oplevelse af kødet.

Samme metode kan bruges til mange forskellige slags svinekød, da sødme går godt til den lidt fede smag det har, man kan også kommer andre ting i, krydderurter, hvidløg ja mulighederne er store, og hvis man ikke er til appelsin i saucen kan man også bruge havtorn.

Opskriften er til 4 pers.

2 Økologisk løg
4 spsk. Økologisk honning
1/2 l Økologisk hønse fond
16 stk. Økologisk flæsk
2 Økologiske appelsiner
2 Økologiske rød peber
3 Økologisk forårsløg
1 Økologisk squash
5 Økologisk æg
1/2 dl. Økologisk Fløde


Hak løgene.


Kom honningen i en gryde.


Sautere løgene i det varme honning.


Derefter tilsæt flæsket og fonden.
lad det brasserie i 1 time.
tag derefter flæskede op og kom det på køl.


Tilsæt appelsineren i fonden og lad det koge ned til ca. 1/3.


Skære forårsløgene i små skiver.
skær peberfrugterne i lange strimler.
skræl squashen ind til marven.


Tilsæt æg og 1/4 dl. fløde, salt og peber.
rør det hele godt rundt.


Start en pande op med lidt olie, find en rund form og kom omelet massen der i, så er det meget nemmer at lave dem runde.
Når de er stegt af på begge sider, kom dem i oven i ca. 5 min på 160 grader.


Imens sigt fonden, tilsæt resten af fløden og hvis det er nødvendigt jævn den lidt.


Så steg flæsket og anret det hele.

Velbekomme

Økokongen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.