Aftensmad

Lørdags kylling. 

En klassikere som er dejlig nem at lave, hvis der skal agurk salat til, skal det sættes over 3 timer inden. 

Opskriften er til 4 Pers. 

  • 2 økologisk agurker 
  • 1/2 l økologisk eddike 
  • 250 gr. Økologisk sukker 
  • 1 økologisk kylling 
  • 800 gr. Økologiske kartofler 
  • 1/4 l økologisk fløde
  • 4 spsk. Økologisk ribsgelé 


Først agurk salaten, sæt vand og eddike over at koge, kom evt laurbær blade ved. 


Skær agurkerne i tynde skiver. 


Når eddiken har kogt op og er kølet ned til ca. 45 grader hældes det over agurkerne, og det sættes på køl. 


1 1/2 timen inden spise tid krydderes kyllingen. 


Den sættes ind i oven ved 200 grader, efter 30 min hældes en liter vand ved. 

( husk at sætte kartoflerne over )


10 min inden kyllingen er færdig hældes stege skyen over i en gryde, og der drysses mel over. 

Når melen er opløst tændes der for saucen, kommes fløde og ribsgelé i. 

Hvis den ikke for den rigtig tykkelse så jævn evt. Med maizena. 


Sådan så nemt er det at lave lørdags kylling med alt. 

Velbekomme. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.