Aftensmad

Rødfisk med nye majs og hollandaise sauce

Jeg har fået fat i noget MSC godkendt rødfisk fra Nordsøen, fra min lokale fiske pusher Peter fra newl fisk.

Dette er en meget nem og hurtig opskrift. Når man lige har læst den i gemmen, så man lige for timet de forskellig ting.

Særdeles lækker at nyde uden for på terrassen.

Retten nydes bedst med et godt glas hvidvin til. Jeg tog et glas kold Riesling fra huset Konrad fra New Zealand som er købt ved Vinoble. #økovin

Opskriften er tiltænkt 4 Pers.

  • 4 stk. MSC godkendt rødfisk ( filet )
  • 4 stk. Økologisk majs
  • 2 pk. Økologisk smør
  • 4 stk. Økologisk æggeblommer
  • 4 stk. Økologiske Portobello svampe

Fileterne skæres til og steges hurtigt på begge sider ved høj varme i lidt olie.

Resten af fileterne gemmes. ( til fond )

Derefter tilsættes en halv pak smør, vend fileterne mens det smelter, når det er smeltet flyt da fileterne over på en tallerken.

Smelt derefter 1 pak smør mere på panden og kom det i en skål. ( til sauce )

I mens smørret smelter på panden, kog da fiske resterne med lidt vand i ca. 5 min.

Sigt fisken fra og kog fonden ned til ca. 1/2 dl.

Tilsæt æggeblommer og pisk det godt uden varme på, tilsæt under piskning smørret lidt ad gangen. ( gerne varmt smør 70 grader )

Så er saucen færdig, evt vent til sidste øjeblik med at lave den, da den nem skiller under genopvarmning.

Majsen skæres af kolberne, kommes i en gryde med den halve pak smør der er tilbage. ( forhåbenligt )

Majsen varens til smørret er smeltede, så er de færdig.

Varm så panden op og gril svampene og fiskene i maks. 4 min. Så for fisken heller ik for meget.

Så er der serveret, det er bare lige med at få timet smeltning af smør og majs og sauce på en gang, så skulle den sidde i skabet

Det er ikke så svært, og det er der ingen ben i.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.