Forret/ lille ret

Rimmet torsk med hjemmelavet dild Mayo.

Rimmet hvad er det for noget.?

Rimning er en gammeldags konserveringsmetode og ordet stammer fra det svenske ord for at sprænge.

I dag bruges det på en del restauranter, så man kan server “rå” fisk. Det giver et fast stykke kød uden anden tilberedning.

Det for fisken til at smage mere rent, hvis man kan sige det.

Et par ting man skal huske er at, fisken skal komme fra frost, min. 24 timer. Så skal man ca. Bruge 2 spsk. Salt og 2 tsk. Sukker pr. 500 gr. Fisk.

Så tag fisken op fra frost, tø det op på køl derefter kom salt og sukker på. Vacuum pak det gerne eller film det hårdt. I 24 timer.

Opskrift på dildmayo ” giver ca. 3 dl. ”

  • 1 økologisk æggeblomme
  • 1/2 dl. Økologisk dild kun blade ikke stilk
  • 1 spsk. Økologisk æbleeddike
  • 1 tsk. Økologisk citronsaft
  • 2 dl. Økologisk Smagsløst olie evt. Raps.
  • Lidt salt.

Alt undtaget olie blendes godt, derefter hældes lidt olie i afgangen.

Jeg har pyntet retten af med, hakket saltet mandler, glaskål og brøndkarse.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.