Aftensmad

Økologiske kalkuner hvor er de henne?

Jeg Plejer at få kalkuner hjemme fra mor, men nu hvor man selv skal købe dem, finder man da ud af hvor svær de er at finde.

Hvad sker der lige for det, jeg syntes at kalkun er en lækker spise, hvis det bare er lavet rigtig.

Let fakta om kalkun kød.

Kalkunkød er meget magert. Kød uden skind indeholder 3,5 gram pr 100 gram. Kalkun indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium, fosfor, selen og zink.

Har lavet en lille opskrift på kalkun bryst.

Opskriften er til 4 Pers.

  • 800gr. Økologisk kalkunbryst
  • 1 økologisk spidskål
  • 2 dl. Økologisk fløde
  • 4 økologiske majskolber
  • 2 økologiske rødløg
  • 2 tsk. Spidskommen
  • Lidt hakket økologisk persille

Sæt kalkun brystet over ved 190 grader i ca. 35 min eller til 62 grader.

Først snit spidskål og rødløg op i en gryde, tilsæt lidt smør.

Tilsæt så spidskommen mens det sauter.

Derefter tilsæt fløde og lad det simrer til fløden er bliver sauce tyk.

Kog majsen i ca. 5 min.

Det hele serveres med lidt hakket persille.

Meget nemt og kan også nemt laves i grillen.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.