Bagværk

Brunsviger

Brunsviger er en fynsk kage, der er nem at lave og som smager godt.

Så i forbindelse med at det er den 11. Oktober som er brunsvigerens dag kommer her en opskrift på denne kage.

Udbytte er en bradepande på ca. 20 x 30 cm.

Dej.

  • 1 1/2 dl. Økologisk mælk
  • 25 gr. Økologisk gær
  • 70 gr. Økologisk smør
  • 2 spsk. Økologisk sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 1 økologisk æg
  • Ca. 285 gr. Økologisk hvedemel

Fyld.

  • 175 gr. Økologisk smør
  • 175 gr. Økologisk brun farin

Mælk og gær opløses i en skål, tilsæt så blød smør, sukker, salt og æg. Rør lidt rundt derefter tilsæt mel lidt af gangen, til dejen bliver lidt fast i det. Kom det i en bredepande med bagepapir i. Lad den stå i ca. 30 min. Derefter prik huller i dejen med fingrene.

I mens smelt smørret til fyldet i en gryde, når det er smeltet tilsæt brun farin, rør rundt indtil det er samlet. Hæld det over kagen og bag den i oven ved 180 grader i ca. 25 min.

Velbekomme og god brunsviger dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.