
Skipperlabskovs eller?
Jeg fik lyst til at prøve at give min skipperlabskovs et lille tvist med andre krydderier, så lauerbærbladene er blevet i skuffen og byttet ud med enebær og chili.
Opskriften er for 4 Pers.
- 700 gr økologisk oksekød ( spidsbryst, klump eller lårtunge )
- 1 økologisk løg
- 1 kg økologiske bagekartofler
- 125 gr. Økologisk smør
- 1 liter økologisk hønsefond
- 10 tørret økologiske enebær
- 1 tsk. Knust økologisk sortpeber
- 1 tsk. Økologisk chili pulver
- Økologisk purløg til pynt
- Evt. Økologisk Rugbrød og økologiske rødbeder som tilbehør
Kødet skal skæres i 4 x 2 cm. Og lige balanceret hurtigt og skylles.
Løget skal hakkes groft og svitse i en gryde med smørret og chilien. De må ikke blive brune.
Derefter kommes kødet, enebærren, peberen og fonden i gryden
Det skal koge let under låg i ca. 1 time.
Skræl kartoflerne og skær dem i 3 x 3 cm. Stykker og kom dem ned i gryden.
Kog det hele i ca. 15-20 min. Med let omrøring hen af vejen.
Så er retten færdig velbekomme.