Bagværk

Varme hveder

I morgen er det st. Bededag så i aften skal man have varme hveder. Der findes rigtig mange opskrifter på varme hveder der ude og nu kommer der en mere, der hvor disse skiller sig lidt ud er nok med brugen af kærnemælk i dejen, jeg syntes bare det giver en dejlig syre til dejen.

I kan jo selv prøve evt. At bage 2 halve portioner og samligne eller bare bage disse og så se om man kan huske dem man fik sidste år.

Opskriften giver ca. 12/14 stk. Alle ingredienser er økologiske

• 30 g gær
• 2,5 dl kærnemælk
• 1 tsk. salt
• 55 g sukker
• 2 tsk. stødt kardemomme
• 3 æg
• Ca. 600 g god hvedemel tipo 00
• 75 g blødt smør

Kom gær og mælk i en rør kedel og rør rundt.

Tilsæt så salt, sukker, kardemomme og æg

Kom mel i først derefter smørret, lad det køre på mellem hastighed i ca. 8 min.

Lad så dejen hvile i 20 min.

Derefter lav 12 boller ud af dejen, sæt dem op ad hinanden i en bradepande eller en form.

Lad dem hæve i 1 time og bag dem med 180 grader i ca. 18 min.

Velbekomme og god beddag i morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.