Aftensmad,  Bagværk

Bao buns

Det betyder på dansk dampede pitabrød eller en form for dampede hotdog brød. De smager virkelig godt men er lidt svære at lave, da man lige skal have styr på dampning af brødet. Fyldet bestemmer man selv, man kan komme alt fra pulled pork til and i og så godt med grønsager.

Opskriften giver 10 buns. Alle ingredienser er økologiske

  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl. Lunkenvand
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. Salt
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 470 g hvedemel tipo 00

Kom gær og vand i en rørkedel og rør rundt

Tilsæt sukker, salt og olie rør lidt rundt og tilsæt melet.

Rør det på mellem hastighed i 8 min. Dejen skal være forholdsvis tør

Lad dejen hæve i 1 time.

Form dejen til 10 lige store boller

Rul dem ud i en oval form på ca. 1 cm tykkelse, smør den ene halvdel med olie og fold den ind over den anden.

Foldes sådan.

De skal så hæve ca 10 min, inden de skal dampes.

Damp dem i en gryde eller i en ris damper ud af bambus.

De skal dampes i ca. 15 min.

Falder de sammen når du tager låget af skal de have et par minutter mere, så prøv lige med en først.

De færdig buns
De er dejlige luftige, her ses en med fyld.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.