Aftensmad,  Forret/ lille ret,  Suppe

Moules Frites

Efter som vores lokale fiskehandler er lukket, bliver det ikke til så meget fisk. Men det lykkes alligevel at få fat i lidt økologiske blåmuslinger, da familien så dem, kom der et stort ønske om at lave Moules Frites. Så her kommer min vision af det.

Opskriften er til 4 pers.

  • 1 kg blåmuslinger
  • 2 store gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • 1 1/2 dl fløde
  • 40 g smør
  • Pommes

Hak gulerødder, løg og hvidløg fint. Kom det i en gryde med smøren og svits det af, tilsæt så hvidvin og de ordnet muslinger ( hæld muslingerne i vasken, tjek om de lukker gør de ikke smides de ud. )

Lad det små koge i 5-10 min, sigt væsken over i en mindre gryde

Sæt låg på muslingerne så de holder varmen og kog væsken ned til 1 dl.

Tilsæt fløden til væsken og smag til med salt og peber.

Jeg har valgt ved servering at pille muslingerne ud af skallen, så det er nemmere at spise for familien.

Med hensyn til pommes frits så har jeg lavet mine i antifry for at spare lidt på det fedt der.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.