Aftensmad

Pocheret torsk, kantareller, risotto, majs og kærnemælksauce skilt med olie.

Retten er inspireret af den danske natur, torsk fra Vesterhavet, kantareller fra skoven, persille fra haven, majs fra marken, kærnemælken fra koen og ja risottoen fra Italien, den kan dog nemt erstattes med bygotto. Den kan dog være lidt grov til fisken, men fisken kan også erstattes med en lækker rosa stegt skafte kotelet.

Opskriften er til 4 pers.

  • Fisken
  • 4 stk. Torsk
  • Risottoen
  • 125 gr. Risotto eller hvedekerner
  • 1 løg
  • 2 håndfulde kantareller
  • 1 dl hvidvin
  • 3 dl hønsehund
  • 1 rav ost fra thise
  • Olien
  • 2 dl neutral rapsolie
  • 1 stor bundt persille
  • Salt
  • Saucen
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 dl fløde
  • Tilbehør
  • 2 store majs
  • 50 gr smør

Her skal man være lidt skarp, for Risottoen tager ca. 20-25 min at lave og fisken skal have nøjagtig 25 min. Så husk Risottoen kan godt trække et par min mere end fisken kan.

Risottoen: kom lidt olie i en gryde sammen med løg og kantareller. Rist det af. Tilsæt så risen. Rør lidt rundt. Tilsæt så vinen og lad det koge næsten ind. Tilsæt så fond og lad det simrer til det har tynd grød agtig konsistens. Tilsæt så osten i små stykker og lad det vile under låg i ca 10-15 min.

Torsken: den skal efter forskrifterne have været frosset i 24 inden den tilberedes, da den ikke kommer over 48 grader. Men er den super frisk, gør jeg det ikke hjemme i privaten. Fisken saltes og vacuum pakkes. Kommes i en sous vide på 48 grader i 25 min. Pas på den når den kommer ud af posen.

Olien: varm olien op til 80 grader og blend det med persillen og lidt salt. Varmen gør at den bliver grønner og smager af mere

Saucen: kom kærnemælk og fløde i en gryde. Tilsæt lidt salt. Varme det op til ca. 60 grader. Tilsæt olien inden servering.

Majs: majsen skæres af kolben og varmes i en gryde med smør.

Evt rist lidt kantareller til pynt

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.