indlæg

Chili

Så er chili sæsonen ved at være færdig.

Jeg har fået mange flere chilier end jeg har kunne nå at bruge i denne sæsonen, så jeg har valgt at tørrer nogle og sylte resten.

Jeg har haft sorten Jalapeno som jeg har valgt at sylte og så har jeg haft sorterne Cayenne Long Slim og Aji Lemon som jeg har valgt at tørre til senere brug.

Aji Lemon
Fra deres spæde start i drivhuset på køkkenbordet.
Her er de på vej i oven så de kan blive tørret.

Syltning af chilier er ret nemt.

  • 3 dl vand
  • 3 dl eddike
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. salt
  • Evt. peber
  • Evt. sennepsfrø

Det hele koges op og hældes over chilierne. Mængende kommer an på hvor mange chilier, jeg havde ca. 35 stk.

Dækker væsken ikke kan der ligges en kål blad øverst.

Jeg syntes chili har været en nem plante at have med at gøre, fra den kom op af jorden til der kom frugt på, er der ikke blevet brugt meget tid på dem. Jeg plantet 2 af hver altså 6 planter i alt det er længe nok til en husstand med 5 der godt kan lide krydret mad, så se at få plante nogle, det er langt billigere end at købe dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.