Aftensmad,  Vegetar

Nudler – grønt – kylling – thai

Dette ret er nem hverdags ret, grøntsagerne kan man vælge lidt efter, hvad man lige har i haven, eller hvad man lige har lyst til. Ville dog sige at det er bedst med dampede grønt til retten, ikke stegte.

Man kunne også nemt holde sig til en kun grønt ret, hvis man gerne ville det. Så kan marinaden bare hældes på en pande hvor man reducere den og derefter bruger den som en slags dressing.

Det tog ikke meget mere end 15-20 min at blive helt færdig, så der er virkelig tale om en meget hurtig og nem ret. Men en som er yderst velsmagende.

Opskrift er til 4-5 Pers.

  • Sauce
  • 4 spsk. Teriyaki
  • 4 tsk. Brun farin
  • 2 tsk. Frisk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. soya
  • 2 spsk. vand
  • Kød
  • 400 gr. Kylling
  • 2 spsk. sesam
  • grønt
  • 1 broccoli
  • 1 håndfuld edamamebønner
  • 1 porre
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 2 limes

Alt til saucen/ marinaden blandes og sættes til side.

Kødet skæres ud i små firkanter, steges på en panden. Når kødet er gylden skal sesammen på og ristes lidt. Så kommes saucen på. Det skal koges i ca. 3-4 min, så bliver det til en tyk glace som hænger ved kødet.

Jeg dampede broccolien og smør dampede porren. Resten kommes frisk på.

Den færdige ret.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.