Aftensmad

Osse Buco

Det er en dejlige efterårs/ vinter ret. Den er meget nem at lave, da den det meste af tiden bare hygger sig i en gryde. Der findes nok 1000 forskellige udgaver af den på nettet, så hvorfor skulle denne være bedre, godt spørgsmål? Men jeg tænker hvis man nu selv har dyrket en del af de grøntsager der kommer i, så hjælper det da en del på det. Som sagt kan man godt lave den med det man godt kan lide. I mit tilfælde havde jeg selv alle grøntsager fra haven, udtaget løg.

Opskriften er til 4 Pers.

  • 5 store dejlige skiver skank.
  • 2 gulerødder
  • 2 persilleroder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 tomater
  • 100 gr. Tomatpuré ( lavet en del i sommers fra alle de tomater fra drivhuset og frøs det ned )
  • 1 liter vand
  • 2 dl. Fløde
  • 2 tsk. Paprika
  • Mel

Snit alle grønsagerne i grove tern og svits det af i en gryde, i lidt olie.

Tilsæt tomatpuréen og paprika, rør lidt rundt og tilsæt så tomaterne og lad det svitse lidt. Derefter tilsæt vandet.

Skære nogle flig ind i kanterne på kødet, vend det så i mel og steg det af i smør og olie

Lig kødet ned i gryden med grøntsagerne og hæld fedtet ned oveni.

Lad det simre i ca. 5 timer

Derefter tages kødet forsigtig op og væsken sigtes fra og laves til sauce med en smule fløde og maizena

Tilbehøret kan være alt fra ris til kartoffelmos.

Man kan også svitse lidt gulerødder, løg og persilleroder af, som man kan spise ved siden af.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.