salat,  syltning og fermentering,  Vegetar

Kimchi

Efteråret er jo kålens tid, så hvordan gemmer vi så noget af det.

Ja en måde er at sylte det, en anden kunne være fermentering. Her kommer kimchi ind i billedet da det både smager godt og er vildt sundt, det er faktisk engang kåret som verdens 5 sundeste ret at spise. Da det indeholder mange gode vitaminer og mælkesyrebakterier. Så skulle det også kunne fremme fordøjelsen

Kimchi er mindst 2500 år gammelt, og stammer fra Korea som en måde at opbevarer grønt/ kål om vinteren på.

Opskrift.

  • 1 kg. Kinakål
  • Vand
  • Salt uden jod
  • 300 gr. Kinaradise el. Alm radise
  • 150 gr. gulerødder
  • 100 gr. hvidløg
  • 85 ml. Vand
  • 50 gr. Stærk chiliflager
  • 165 ml. Æblemost ufiltreret
  • 160 gr. Ingefær
  • 45 ml fiskesauce

Først skal man lave en 5% saltlage ved at koge 5 liter vand med 250 gr. Salt uden jod. Lad det så køle af og lig derefter Kinakåls bladene ned i lagen i min 12 timer. ( gem 4 blade til glassene ).

Imens det ligger på køl i saltlage, skal der laves en kimchi pasta.

Hvidløg, vand, chili, æblemost, ingefær og fiskesauce. Blendes til en pasta, hvis den bliver for tykt til at kunne blendes så tilføj lidt ekstra vand.

Så skal kålen dryppes af og skæres i små strimler med radiser og gulerødder. Det hele kommes op i en skål og vejes. Der skal så tilsættes 3% salt og 100 gr. Pasta. Så skal det hele ældes godt i ca. 5 min så væsken kommer ud af kålen.

Så skal det op i et patentglas med det friske kål blad oven på.

Så skal man åben dem hver dag i 4 dage, der efter hver anden dag og så efter 7-8 dage skal det på køl eller til det når under 4 i pH værdi.

Efter massage
Når de er færdig.

God fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.