Om manden

Manden bag Økokongen

Jeg hedder Casper Rosendahl og kommer fra en lille by der hedder Outrup i Vestjylland.

Jeg er opvokset på en lille gård på landet, hvor vi har været selvforsynende med alt fra kød til grønsager ( Økologisk )

I 2009 blev jeg udlært kok hvor mit kendskab til råvarer, opskrifter, sammensætning af råvarer og meget mere kommer fra.

I 2009 – 2019 har jeg drevet Henne Mølle Å Badehotel sammen med min hustru, hvor vi opnåede som det første hotel i Jylland med både morgenmad, frokost og aftensmad og første badehotel i Danmark at få det økologiske spisemærke i guld.
Til dem der har Tv2 play er her en lille video om hotellet med mig i. https://play.tv2.dk/programmer/rejser-eventyr/serier/danmarks-dejligste-badehoteller/henne-moelle-aa-og-vejle-fjord-81497/

Der var jeg blandt andet i økologisk landsforenings magasin ØKOLOGISK se linket her. https://issuu.com/okologidk/docs/okologisk_42/14 ja nåde også forsiden på magasinet se linket her. https://issuu.com/okologidk/docs/__kologi_i_store_gryder_2_2017_0824

I 2019 -2020 var jeg F og B Chef på Hotel Britannia, da man ønsket at satse mere på økologi og bæredygtighed, der var jeg med til at få det økologiske spisemærke i bronze og vi blev en del af refood fra Daka, hvor vi genanvender alt madaffald til energi.

I 2020 er jeg hoppet ud i et stort have projekt, hvor jeg gerne ville forsøge at blive selvforsynet i egen have ( i byen ikke på landet ), så man bliver nød til at tænke lidt ud af boksen, da pladsen ikke er særlig stor. Jeg håber at kunne inspirerer flere til at dyrke nogle af deres grøntsager selv, så vi kan slippe for at fragte vores grøntsager langt ( på visse årstider ), så der ved at sparre på co2’en og klimaet, samt så smager hjemme dyrket grønsager bare lidt bedre, plus det kan være en rigtig hygge ting sammen med familien.

Nu ( april 2020 ) hygger jeg i haven pga. disse Corona tider og venter på nye eventyr.

1/3 2021 er konen og jeg startet på vores nye projekt og livsværk, nemlig som selvstændig på Arnbjerg Pavillonen, så meget af indholdet ville komme derfra, om opskrifter og økologiske leverandør samt ildsjæle.

Min mission med bloggen er blandt andet at skabe et kendskab til de gode råvare og deres muligheder i form af opskrifter, og viden om hvor den lokale økolog bor. Der ville nok også kommer tips og tricks undervejs, jeg ville ønske alle en god fornøjelse med siden.

Med Venlig Hilsen
Casper Rosendahl